Založ si blog

Bude Hlavná stanica ešte dlho Hlavnou šťanicou? Prečo otáča Nesrovnal po voľbách svoje názory?

Istému poslancovi z bratislavského parlamentu som včera posunul informáciu, po ktorej prišla okamžitá nečakaná odpoveď: „Tak preto nejde primátor vypovedať zmluvu“! Aby ste boli v obraze, reč bola o zmluve s firmou Transprojekt, ktorá už dlhé roky „opravuje a revitalizuje“ bratislavskú Hlavnú stanicu – vstupnú bránu a hanbu hlavného mesta v jednom.

Nedávno došlo v spomínanej firme, ktorá od Ďurkovského čias neurobila od takmer až po vôbec nič, k výmene konateľov – namiesto dovtedajšieho Igora Balla zaujala pozíciu Andrea Jašková. Osoba s bohatým výpisom v obchodnom registri:

 

(http://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR=Ja%9Akov%E1&MENO=Andrea&SID=0&T=f0&R=on)

 

Na tom by nebolo nič. Deje sa to aj v iných firmách. Problém je v inom. Po tom, čo komunálne primátorské voľby vyhral Ivo Nesrovnal, s prekvapujúcim vysokým náskokom pred dvoma hlavnými favoritmi, dotiahol na Úrad aj svojich najbližších spolupracovníkov.

Okrem Dzurindových blízkych spolupracovníkov, ktorí zároveň potierajú a negujú Nesrovnalovu údajnú nezávislosť, prišla na oddelenie verejného obstarávania aj Andrea Jašková. Možno obrovská zhoda okolnosti mien s konateľkou firmy Transprojekt.

 

(http://www.bratislava.sk/ing-andrea-jaskova/o-79639/p1=11049954)

 

Môže ísť o vzťah matky s dcérou, resp. iný príbuzenský vzťah alebo dokonca o jednu a tú istú osobu! Alebo (a to je nepravdepodobné) len o ozajstnú obrovskú zhodu náhod v pomere jeden k milión... Nič na tom, že najväčší kritik Milana Ftáčnika najmä kvôli nedotiahnutým záležitostiam ohľadom Hlavnej železničnej stanice zrazu zmenil názor. Tieň podozrenia je príliš veľký …

Hneď počas volebného opojenia z víťazstva deklaroval ako prvý krok, že zmluva s nespoľahlivým investorom sa musí čo najrýchlejšie zrušiť, vypovedať !!! Celé štyri roky som sám osobne bol svedkom jeho negatívnych reakcií počas mestských zastupiteľstiev na túto tému, kde nešetril Milana Ftáčnika jedovatými útokmi. A zrazu ? Nový primátor zmluvu vypovedať podľa poslaneckých zdrojov rušiť nejde (napokon, to ukáže čas, či sú tieto hypotézy a poslanecké šumy opodstatnené a pravdivé). Áno, viem si predstaviť situáciu: média si prečítajú tento blog a začnú klásť otázky: Odpoveď mi je už teraz jasná: bla bla bla – najprv bude musieť nájsť systém, zistiť dôsledky a následky a príde nové volebné obdobie.

Žiaľ, nie je to prvá Nesrovnalova a predpokladám, že ani posledná rapídna zmena a otočenie vlastného názoru a hodnotového presvedčenia. Zatiaľ som od neho čítal na nepríjemné otázky iba odpovede typu: zistíme, uvidíme, navrhneme spôsoby riešenia... Lenže, kým sa primátor so štyrmi poradcami a enklávou Dzurindových predĺžených rúk rozpozerá, dovtedy Bratislava nestihne dokončiť ani len  „Starý most“ a z Európy dostane tak akurát Vianočný pozdrav s prianím všetkého dobrého.

Ak sa naozaj potvrdí, že Andrea Jašková z Transprojektu je skutočne v príbuzenskom vzťahu s Andreou Jaškovou z magistrátu, jedno je isté: Nesrovnal sa úplne zdiskredituje a už nemá morálne právo viesť Bratislavu. 

On

11.09.2018

Bol november 2009, krátko po župných voľbách… Môj vtedajší politický bývalý kolega mi pri stole vraví: „Poď, s niekym ťa zoznámim. Chce ti zablahoželať k dobrému výsledku!“. Vstal som a zamieril na druhý koniec obľúbeného podniku. „Teší ma, že Vás spoznávam a gratulujem“, podal mi dotyčný ruku a postavil sa zo stoličky, hoci mal [...]

List pre RTVS na reakciu antilistu RTVS proti pôvodnému listu RTVS. .

16.04.2018

Vážený pán generálny riaditeľ, vážené vedenie spravodajstva... na úvod o mne len toľko: v čase „hlbokej mečiarizácie s priesakom do druhého sľubovaného Švajčiarska (1995-2003)“, som priamo vytváral audiovizuálne hodnoty v Továrni na sny ((ako sa metaforicky označuje televízne prostredie).. Ešte pod značkou – STV.. (mimochodom, STV bude pre [...]

Z denníka ľudáka (1)

11.04.2018

Možno si spomínate ešte na tento status, ktorý uverejnila pred vyše mesiacom bratislavská krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) po vražde nádejného novinára a môjho exkolegu z Ringieru Jána Kuciaka… Táto reakcia vtedy pobúrila asi každého, kto sa nenarodil s cynickou poruchou osobnosti a netrpel xenofóbnou demenciou… Samotné [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Jozef Havrilla

Úder pod pás ti dá len ten, kto vyššie nedosiahne....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 530271x
Priemerná čítanosť článkov: 6467x

Autor blogu