Založ si blog

Starý hardvér s novým softvérom. . len nefunkčným!

Keď som študoval návrh pripravovaného rozpočtu na roky 2015-17 zarazilo ma 50 percentné navýšenie výdavkov mesta v programe Moderný chod úradu. Z necelých 11- tich miliónov z roku 2014 sa suma na ten ďalší vyšplhala o 5 melónov viac. Nenamietam, magistrát potrebuje modernizovať v elektronizácii. Napokon, zčasti už inovovali voliči 15. novembra minulého roka. Do úradu inštalovali síce starý hardvér, ale s novým softvérom….

No a teraz si to rozmeňme na drobné. Ivo Nesrovnal je človek, ktorý (predpokladam) by mal mať Úrad zmapovaný od popisu práce vrátnika – informátora – v Primaciálnom paláci až po post radničného šéfa. Inu, bol štyri roky poslancom a predsedom najsilnejšieho klubu, k tomu mal aj honor finančného bossa v najdôležitejšej mestskej komisii. Takže žiaden nováčik na radnici – proste (ak sa neurazí) „starý hardvér„.

Akurát, že so zmenou pozícii a s kariérnym postupom z poslanca na primátora sa zmenil v starom hardvéri aj nový softvér. Čo nerobí v konečnom dôsledku dobrotu, ak vymeníte iba istú zložku v procese. Problém by ani nebol v tom, že v správaní a krokoch nového primátora došlo k istej zmene – problém je v tom, že tá zmena nešla smerom k pozitívnemu.

Dnes, už aj bývalí najbližší kolegovia z poslaneckého klubu, v ktorom Ivo predsedal, nechápu – ako sa dokáže človek zmeniť v rapídne rýchlom časovom úseku.  Nesrovnal zostal zrazu sám proti 45 člennému zboru, začal sa vo svojich vyjadreniach excelentne zamotávať a pri konfrontácii televíznych výpovedí to plusové body rozhodne nepridáva. Celkovo pred médiami sa zmenil jeho suverenný výstup na znôšku klamstiev s pohľadom uhýbajúcim zľava do prava. Nemusím jednotlivé slovné prešľapy konkretizovať, prečítať si všetko podstatné môžete v predchádzajúcich blogoch.

No ale vrátim sa k novému softvéru, o ktorom smelo môžem povedať, že generuje jeden error za druhým. Pred dvoma týždňami dal „špecialista na financie“ z dôb Ftáčnikových pred poslancov návrh rozpočtu, aby si ho pred chválením a schválením (26. marca) naštudovali. Tí usilovnejší (poslanci) to zobrali skutočne profesionálne (napriek tomu, že v čase jarných prázdnin pre Bratislavu) sú aj iné dôležitejšie, rodinné veci. Ale OK

Keď si už teda poslanci naštudovali čísla, zostali rad radom zdesení, no a pre média sa vyjadrili zhodne: rozpočet nie je dobrý... A tak musel nový softvér vygenerovať aktuálnu sofistikovanejšiu verziu. Údajne poslednú, ktorá  sa už meniť údajne nebude a má teda údajne finálnu podobu. Pokus – omyl na prvýkrát nezafungoval. Niekto spravil chybu, ale kto? No ten, kto riadi úrad. Ale kto ho v skutočnosti riadi? De iure ho riadi Nesrovnal, ale de facto…. ? Neverím, že Ivo Nesrovnal je ten, kto je „radničným šéfom“. Papier ma nezaujíma, ten znesie všetko.

Ono, ubehli len tri mesiace, ešte ani nie 100 dní vládnutia a karty sa pomaly začínajú odkrývať. Niektorí z Vás, diskutérov – podporovateľov primátora, mi aj v súkromných správach napísali, prečo toľká kritika od človeka, ktorý utiekol z SaS za lepším do Smeru SD. Na tieto príspevky naozaj nemá zmysel reagovať, lebo kto chce v googlei si nájde dôvody môjho odchodu. Dokonca som pod ostatným článkom našiel odkaz – Havrilla, prečo ťa ľudia (v posledných komunálnych voľbách) nechcú? Prečo ťa nevolili? Na túto otázku ale rád zodpoviem. S odstupom času som rád, že to tak je – inak by som nepísal tieto články a nemohol venovať investigatíve. Teraz som slobodný človek a sloboda umožňuje všetko v medziach zákona, samozrejme. Navyše, nikdy by som nezískal taký prehľad v komunále ako teraz. Okolie má totiž permanentne informuje aj o tom, koľko kancelárskeho papieru sa minulo trebárs v Záhorskej Bystrici. Všeobecne, ľudia radi informujú, lebo každý poslanec, primátor, politik, verejný funkcionár má aj svojho „nepriateľa“ a ten už vie, kam sa má obrátiť. V rámci propagácie na média, či??

Úprimne, v pozícii, z ktorej som kedysi začínal a do ktorej som sa po štyroch rokoch vrátil, mám podstatne väčší prehľad o tom, čo sa v meste deje. To je ako v cyklistike. Keď ste vpredu, nikdy nevidíte za svoj chrbát, na svojich súperov, čo spravia, akú zvolia taktiku… a v záverečnom špurte ste zrazu v nevýhode. Neodhadnete nástup konkurentov, nepoznáte ich úmysel a silu. Keď ste vpredu, nemáte čo získať, môžete  iba stratiť. Ktosi ma dokonca nazval, že som „ANTINESRO“… Nie, Nesrovnala si ako právnika a advokáta vážim Nesporne jeho pracovné úspechy mu môže závidieť kdekto. Ale ako komunálny politik je pre mňa neprijateľný. Lebo klame, zavádza a predovšetkým hrá falošnú hru na nezávislého a transparentného. Táto úloha mu nesvedčí. Neverím, že ju hrá z vlastného presvedčenia. Meno režiséra sa však v záverečných titulkoch dozvieme, tak ako to býva vo filme.

Ale hádam by to na dnes už aj stačilo. O forme jeho výberových konaniach na vedúce posty budem písať nabudúce a dotknem sa konkrétne spoločnosti OLO. Mrzí ma len, že sa nájdu ľudia, ktorí sú ochotní v dobrej viere robiť v týchto netransparentných nechutnostiach iba špinavý komparz. Lebo vedúci pracovníci sú už dávno vybratí po politickej línii. Presne o nej pred kampaňou vravel Nesrovnal, že ho irituje a preto vystupuje zo strany SDKÚ – DS. Presne v čase, keď z parlamentného poslaneckého klubu SDKÚ-DS vystúpili Dzurinda s Miklošom.

Mojou zásadou je korektnosť. To isté vyžadujem aj od druhej strany. S Ivom Nesrovnalom sa už nestretávam ako poslanec, preto som chcel využiť príležitosť pri kontrolnom dni Starého mesta. Veril som, že príde, veď je primátor a pokračovanie výstavby ho bude zaujímať. Nestalo sa, kvôli chorobe. Aj nový softvér sa môže v záručnej dobe poškodiť.  

On

11.09.2018

Bol november 2009, krátko po župných voľbách… Môj vtedajší politický bývalý kolega mi pri stole vraví: „Poď, s niekym ťa zoznámim. Chce ti zablahoželať k dobrému výsledku!“. Vstal som a zamieril na druhý koniec obľúbeného podniku. „Teší ma, že Vás spoznávam a gratulujem“, podal mi dotyčný ruku a postavil sa zo stoličky, hoci mal [...]

List pre RTVS na reakciu antilistu RTVS proti pôvodnému listu RTVS. .

16.04.2018

Vážený pán generálny riaditeľ, vážené vedenie spravodajstva... na úvod o mne len toľko: v čase „hlbokej mečiarizácie s priesakom do druhého sľubovaného Švajčiarska (1995-2003)“, som priamo vytváral audiovizuálne hodnoty v Továrni na sny ((ako sa metaforicky označuje televízne prostredie).. Ešte pod značkou – STV.. (mimochodom, STV bude pre [...]

Z denníka ľudáka (1)

11.04.2018

Možno si spomínate ešte na tento status, ktorý uverejnila pred vyše mesiacom bratislavská krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) po vražde nádejného novinára a môjho exkolegu z Ringieru Jána Kuciaka… Táto reakcia vtedy pobúrila asi každého, kto sa nenarodil s cynickou poruchou osobnosti a netrpel xenofóbnou demenciou… Samotné [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Jozef Havrilla

Úder pod pás ti dá len ten, kto vyššie nedosiahne....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 531174x
Priemerná čítanosť článkov: 6478x

Autor blogu