Založ si blog

Škandál! Procházka sa k hokejovému bronzu nepriznal. . . . (fikcia či realita? )

Hneď na začiatku musím priznať, že ma Rado Procházka príjemne prekvapil! Vôbec po prvýkrát, čo sledujem jeho nekonzistentné (rozumej pol na pol bez DPH) účinkovanie na poste lídra strany…. Sieť utkaná z neznámych lokálnych osobností i politikov, ktorých tváre už minimálne jednu dekádu poznáme, sa podľa prieskumov percentuálne dostala (od prezidentských volieb a vzniku strany) do úniku od ostatných pravicových subjektov. Preto som čakal, že každý úspech Slovenska v akejkoľvek oblasti, kultúrnej, ekonomickej, politickej, medzinárodnej, hospodárskej a športovej bude zásluhou iba Rada Procházku a jeho spolupartajníkov. Ale? Čuduj sa svet, Rado sa nepriznal k bronzovému úspechu slovenskej hokejovej dvadsiatky! Po tom, čo sa naposledy „jeho zásluhou“ !!! stal Ivo Nesrovnal, (ktorému mimochodom sám potiahol „úlisne“ medové motúzy pod nos), bratislavským primátorom (aspoň tak to vehementne deklaroval v médiách), očakával som, že nebyť lídra Siete, nebol by ani cenný kov.

Procházka je totiž (od reality odtrhnutých občanov a zároveň vo fantázii žijúcich  jeho podporovateľov na Slovensku) strojcom všetkého úspešného. Postaral sa podľa nich o jeden z najlepších rozpočtov v rámci Európy (na úrovni Nemecka, Luxemburska, Írska), pripravil sociálne balíčky, v ktorých okrem iného odbremenil menej zarábajúcich občanov od platenia zdravotných odvodov, znížil percento nezamestnanosti, v rámci hodnotenia OECD dosiahol jeden z najprogresívnejších ekonomických rastov, ponúkol študentom a predovšetkým ich sponzorom-rodičom možnosť ušetriť nejaké to euro za cestovanie na štúdium, do ktorého sa oplatí investovať… Zároveň tak zvýšil konkurenciu medzi prepravnými spoločnosťami, od kvality cestovania počnúc až po potlačenie ceny jazdného smerom nadol… O znížení ceny plynu nehovoriac.

Jednoducho, bol som prekvapený, keď som sa nikde nedočítal, nedopočul, že Denis Godla a jeho bronzová spol. je výrobkom z dielne Rada Procházku. Už som sa hotoval, že môj blog ponesie názov „Procházkova bronzová dvadsiatka“.  Predbehol ho však jeho podpredseda a prvý z tých, ktorý sa do Siete lapili. Bývalý člen SDKÚ-DS Miroslav Beblavý. Druhá najdôležitejšia persóna partaje, ktorá vznikla genetickým skrížením hodnôt kresťanských a modrých demokratov. Akurát s tým rozdielom, že Beblavého  DVADSIATKA sa týkala Kotlebu. Tejto iniciatíve (a teraz vážne!!!) tlieskam – Kotleba je totiž element na politickej úrovni nežiaduci. Jeho „neonacistické“ správanie likviduje predstavu, podľa ktorej by vrcholné funkcie na komunálnej úrovni mali zastávať len ľudia s čistým morálnym kreditom a pozitívnymi víziami.

No nie každý činiteľ vo verejnej funkcii má v sebe zakódovanú morálku. Aj v rámci jednej strany…

On

11.09.2018

Bol november 2009, krátko po župných voľbách… Môj vtedajší politický bývalý kolega mi pri stole vraví: „Poď, s niekym ťa zoznámim. Chce ti zablahoželať k dobrému výsledku!“. Vstal som a zamieril na druhý koniec obľúbeného podniku. „Teší ma, že Vás spoznávam a gratulujem“, podal mi dotyčný ruku a postavil sa zo stoličky, hoci mal [...]

List pre RTVS na reakciu antilistu RTVS proti pôvodnému listu RTVS. .

16.04.2018

Vážený pán generálny riaditeľ, vážené vedenie spravodajstva... na úvod o mne len toľko: v čase „hlbokej mečiarizácie s priesakom do druhého sľubovaného Švajčiarska (1995-2003)“, som priamo vytváral audiovizuálne hodnoty v Továrni na sny ((ako sa metaforicky označuje televízne prostredie).. Ešte pod značkou – STV.. (mimochodom, STV bude pre [...]

Z denníka ľudáka (1)

11.04.2018

Možno si spomínate ešte na tento status, ktorý uverejnila pred vyše mesiacom bratislavská krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) po vražde nádejného novinára a môjho exkolegu z Ringieru Jána Kuciaka… Táto reakcia vtedy pobúrila asi každého, kto sa nenarodil s cynickou poruchou osobnosti a netrpel xenofóbnou demenciou… Samotné [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Jozef Havrilla

Úder pod pás ti dá len ten, kto vyššie nedosiahne....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 530233x
Priemerná čítanosť článkov: 6466x

Autor blogu