Založ si blog

Starý hardvér s novým softvérom. . len nefunkčným!

Keď som študoval návrh pripravovaného rozpočtu na roky 2015-17 zarazilo ma 50 percentné navýšenie výdavkov mesta v programe Moderný chod úradu. Z necelých 11- tich miliónov z roku 2014 sa suma na ten ďalší vyšplhala o 5 melónov viac. Nenamietam, magistrát potrebuje modernizovať v elektronizácii. Napokon, zčasti už inovovali voliči 15. novembra minulého roka. Do úradu inštalovali síce starý hardvér, ale s novým softvérom….

No a teraz si to rozmeňme na drobné. Ivo Nesrovnal je človek, ktorý (predpokladam) by mal mať Úrad zmapovaný od popisu práce vrátnika – informátora – v Primaciálnom paláci až po post radničného šéfa. Inu, bol štyri roky poslancom a predsedom najsilnejšieho klubu, k tomu mal aj honor finančného bossa v najdôležitejšej mestskej komisii. Takže žiaden nováčik na radnici – proste (ak sa neurazí) „starý hardvér„.

Akurát, že so zmenou pozícii a s kariérnym postupom z poslanca na primátora sa zmenil v starom hardvéri aj nový softvér. Čo nerobí v konečnom dôsledku dobrotu, ak vymeníte iba istú zložku v procese. Problém by ani nebol v tom, že v správaní a krokoch nového primátora došlo k istej zmene – problém je v tom, že tá zmena nešla smerom k pozitívnemu.

Dnes, už aj bývalí najbližší kolegovia z poslaneckého klubu, v ktorom Ivo predsedal, nechápu – ako sa dokáže človek zmeniť v rapídne rýchlom časovom úseku.  Nesrovnal zostal zrazu sám proti 45 člennému zboru, začal sa vo svojich vyjadreniach excelentne zamotávať a pri konfrontácii televíznych výpovedí to plusové body rozhodne nepridáva. Celkovo pred médiami sa zmenil jeho suverenný výstup na znôšku klamstiev s pohľadom uhýbajúcim zľava do prava. Nemusím jednotlivé slovné prešľapy konkretizovať, prečítať si všetko podstatné môžete v predchádzajúcich blogoch.

No ale vrátim sa k novému softvéru, o ktorom smelo môžem povedať, že generuje jeden error za druhým. Pred dvoma týždňami dal „špecialista na financie“ z dôb Ftáčnikových pred poslancov návrh rozpočtu, aby si ho pred chválením a schválením (26. marca) naštudovali. Tí usilovnejší (poslanci) to zobrali skutočne profesionálne (napriek tomu, že v čase jarných prázdnin pre Bratislavu) sú aj iné dôležitejšie, rodinné veci. Ale OK

Keď si už teda poslanci naštudovali čísla, zostali rad radom zdesení, no a pre média sa vyjadrili zhodne: rozpočet nie je dobrý... A tak musel nový softvér vygenerovať aktuálnu sofistikovanejšiu verziu. Údajne poslednú, ktorá  sa už meniť údajne nebude a má teda údajne finálnu podobu. Pokus – omyl na prvýkrát nezafungoval. Niekto spravil chybu, ale kto? No ten, kto riadi úrad. Ale kto ho v skutočnosti riadi? De iure ho riadi Nesrovnal, ale de facto…. ? Neverím, že Ivo Nesrovnal je ten, kto je „radničným šéfom“. Papier ma nezaujíma, ten znesie všetko.

Ono, ubehli len tri mesiace, ešte ani nie 100 dní vládnutia a karty sa pomaly začínajú odkrývať. Niektorí z Vás, diskutérov – podporovateľov primátora, mi aj v súkromných správach napísali, prečo toľká kritika od človeka, ktorý utiekol z SaS za lepším do Smeru SD. Na tieto príspevky naozaj nemá zmysel reagovať, lebo kto chce v googlei si nájde dôvody môjho odchodu. Dokonca som pod ostatným článkom našiel odkaz – Havrilla, prečo ťa ľudia (v posledných komunálnych voľbách) nechcú? Prečo ťa nevolili? Na túto otázku ale rád zodpoviem. S odstupom času som rád, že to tak je – inak by som nepísal tieto články a nemohol venovať investigatíve. Teraz som slobodný človek a sloboda umožňuje všetko v medziach zákona, samozrejme. Navyše, nikdy by som nezískal taký prehľad v komunále ako teraz. Okolie má totiž permanentne informuje aj o tom, koľko kancelárskeho papieru sa minulo trebárs v Záhorskej Bystrici. Všeobecne, ľudia radi informujú, lebo každý poslanec, primátor, politik, verejný funkcionár má aj svojho „nepriateľa“ a ten už vie, kam sa má obrátiť. V rámci propagácie na média, či??

Úprimne, v pozícii, z ktorej som kedysi začínal a do ktorej som sa po štyroch rokoch vrátil, mám podstatne väčší prehľad o tom, čo sa v meste deje. To je ako v cyklistike. Keď ste vpredu, nikdy nevidíte za svoj chrbát, na svojich súperov, čo spravia, akú zvolia taktiku… a v záverečnom špurte ste zrazu v nevýhode. Neodhadnete nástup konkurentov, nepoznáte ich úmysel a silu. Keď ste vpredu, nemáte čo získať, môžete  iba stratiť. Ktosi ma dokonca nazval, že som „ANTINESRO“… Nie, Nesrovnala si ako právnika a advokáta vážim Nesporne jeho pracovné úspechy mu môže závidieť kdekto. Ale ako komunálny politik je pre mňa neprijateľný. Lebo klame, zavádza a predovšetkým hrá falošnú hru na nezávislého a transparentného. Táto úloha mu nesvedčí. Neverím, že ju hrá z vlastného presvedčenia. Meno režiséra sa však v záverečných titulkoch dozvieme, tak ako to býva vo filme.

Ale hádam by to na dnes už aj stačilo. O forme jeho výberových konaniach na vedúce posty budem písať nabudúce a dotknem sa konkrétne spoločnosti OLO. Mrzí ma len, že sa nájdu ľudia, ktorí sú ochotní v dobrej viere robiť v týchto netransparentných nechutnostiach iba špinavý komparz. Lebo vedúci pracovníci sú už dávno vybratí po politickej línii. Presne o nej pred kampaňou vravel Nesrovnal, že ho irituje a preto vystupuje zo strany SDKÚ – DS. Presne v čase, keď z parlamentného poslaneckého klubu SDKÚ-DS vystúpili Dzurinda s Miklošom.

Mojou zásadou je korektnosť. To isté vyžadujem aj od druhej strany. S Ivom Nesrovnalom sa už nestretávam ako poslanec, preto som chcel využiť príležitosť pri kontrolnom dni Starého mesta. Veril som, že príde, veď je primátor a pokračovanie výstavby ho bude zaujímať. Nestalo sa, kvôli chorobe. Aj nový softvér sa môže v záručnej dobe poškodiť.  

On

11.09.2018

Bol november 2009, krátko po župných voľbách… Môj vtedajší politický bývalý kolega mi pri stole vraví: „Poď, s niekym ťa zoznámim. Chce ti zablahoželať k dobrému výsledku!“. Vstal som a zamieril na druhý koniec obľúbeného podniku. „Teší ma, že Vás spoznávam a gratulujem“, podal mi dotyčný ruku a postavil sa zo stoličky, hoci mal [...]

List pre RTVS na reakciu antilistu RTVS proti pôvodnému listu RTVS. .

16.04.2018

Vážený pán generálny riaditeľ, vážené vedenie spravodajstva... na úvod o mne len toľko: v čase „hlbokej mečiarizácie s priesakom do druhého sľubovaného Švajčiarska (1995-2003)“, som priamo vytváral audiovizuálne hodnoty v Továrni na sny ((ako sa metaforicky označuje televízne prostredie).. Ešte pod značkou – STV.. (mimochodom, STV bude pre [...]

Z denníka ľudáka (1)

11.04.2018

Možno si spomínate ešte na tento status, ktorý uverejnila pred vyše mesiacom bratislavská krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) po vražde nádejného novinára a môjho exkolegu z Ringieru Jána Kuciaka… Táto reakcia vtedy pobúrila asi každého, kto sa nenarodil s cynickou poruchou osobnosti a netrpel xenofóbnou demenciou… Samotné [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Jozef Havrilla

Úder pod pás ti dá len ten, kto vyššie nedosiahne....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 536412x
Priemerná čítanosť článkov: 6542x

Autor blogu