Založ si blog

Nesrovnalove výstrely do tmy. . . quo vadis, Bratislava?

Nemá rozpočet, nemá plán verejného obstarávania, nepodpisuje záväzné stanoviská mesta, unikajú mu dôležité  termíny v procese EIA (posudzovanie vplyvu na životné prostredie) – čím sa s najväčšou pravdepodobnosťou kvôli primátorovej nečinnosti začne s výstavbou spaľovne nebezpečného odpadu v strede Petržalky. Vyhadzuje prostredníctvom svojich podriadených bez udania akéhokoľvek dôvodu desiatky zamestnancov, dosadzuje si na ich vedúce miesta svojich blízkych bez výberových konaní, čím porušuje prijaté uznesenie o Protikorupčnom minime!

Radikálne mení rozhodnutia – napriek predvolebným sľubom nevypovedal zmluvu s firmou Transprojekt, ktorá má na starosti rekonštrukciu Hlavnej železničnej stanice, prešľapuje na mieste bez akéhokoľvek systémového riešenia, ktorým sa oháňal ešte ako predseda najsilnejšieho poslaneckého klubu v minulom volebnom období. Zbavuje sa odborníkov zabehnutých v procesoch, vďaka ktorým mali pritiecť do Bratislavy financie čerpané z európskych fondov. Len odídený hlavný dopravný inžinier Tibor Schlosser pritom gestoroval dopravné projekty v hodnote 300 miliónov eur. Od 1. apríla odchádza z magistrátu „šéfka fondov“ Ľubica Birasová. Kontinuita nosných projektov v meste je dnes vo veľmi ohrozenom stave!  

Hľadá spojencov v poslaneckom zbore, aby mu prešiel aspoň základný dokument mesta – rozpočet. Potrebuje 27 zastupiteľov, pretože na prijatie rozpočtu je potrebná 3/5 väčšina. V opačnom prípade sa v pomyselnom bahne svojich rozhodnutí prepadne o ďalšie centimetre smerom nadol. Preto sa stretáva so špičkami jednotlivých politických strán, aby zatlačil na poslancov prostredníctvom príkazov smerom zhora. Uspel v jednom prípade – v strane Most Híd. Dve poslankyne Izabella Jégh a Gabriela Ferenčáková dnes vystúpili z klubu, čím sa jeden z piatich existujúcich klubov v mestskom zastupiteľstve definitívne rozpadol. Deštrukčná politika nového primátora sa prejavila nielen v zamestnaneckých stavoch, kde nezostal kameň na kameni, ale už aj v poslaneckých laviciach.    

Poslal som primátorovi 8 otázok, na ktoré som chcel konkrétne odpovede. Prostredníctvom hovorkyne mi ich zaslal, na najzávažnejšiu z nich: KOĽKO ĽUDÍ PRIŠLO NA ÚRAD PO VÝBEROVOM KONANÍ? mi neodpovedal. Výberové konanie totiž dodnes žiadne nebolo.  

Chrbtom sa mu obracajú aj tí, ktorí s ním boli v minulom volebnom období v jednom košiari. Z magistrátu ľudia utekajú, lebo nevydržia sa prizerať politike, ktorú nastavil. Dva mesiace si pripravoval tabuľky s menami zamestnancov, do voľných kolóniek si písal poznámky – kedy prišiel konkrétny človek na úrad, s kým sa stretáva, akých má kamarátov – vzápätí nasledovalo: NEPOHODLNÝ – VYRAZIŤ.  

Vyhodil človeka, ktorému sa podarilo vzkriesiť občiansky aktivizmus. Po ôsmich rokoch zamknutého Ďurkovského úradu pred verejnosťou sa otvorila samospráva ľuďom dokorán. Vznikali rôzne zoskupenia, organizácie, spolky – vznikla cyklokoalícia (ktorá z rozpočtu teraz dostane len omrvinku), návštevníkom Bratislavy a samotným Bratislavčanom sa sprístupnili mestské hradby (ktoré ON znova zavrel), zmŕtvychvstala Stará Tržnica. Občania mohli rozhodovať aj o použití istej sumy financií prostredníctvom Participatívneho rozpočtu na projekty, ktoré mali zveľadiť mesto. Primátor podprogram s týmto názvom zrušil.

Áno, reč je o človekovi, ktorý sedí na radničnej stoličke. Je mužom číslo jeden v meste, ktoré zrejme upadne do nútenej správy. Ivo Nesrovnal. Jednu prioritu mu však uprieť nemožno…

Má najstráženejšie a najdrahšie parkovisko v Bratislave, ktoré monitoruje okrem otáčavej 360 stupňovej najmodernejšej kamery aj mestská polícia!

Foto:  autor

kamera 1

kamera3

kamera2

On

11.09.2018

Bol november 2009, krátko po župných voľbách… Môj vtedajší politický bývalý kolega mi pri stole vraví: „Poď, s niekym ťa zoznámim. Chce ti zablahoželať k dobrému výsledku!“. Vstal som a zamieril na druhý koniec obľúbeného podniku. „Teší ma, že Vás spoznávam a gratulujem“, podal mi dotyčný ruku a postavil sa zo stoličky, hoci mal [...]

List pre RTVS na reakciu antilistu RTVS proti pôvodnému listu RTVS. .

16.04.2018

Vážený pán generálny riaditeľ, vážené vedenie spravodajstva... na úvod o mne len toľko: v čase „hlbokej mečiarizácie s priesakom do druhého sľubovaného Švajčiarska (1995-2003)“, som priamo vytváral audiovizuálne hodnoty v Továrni na sny ((ako sa metaforicky označuje televízne prostredie).. Ešte pod značkou – STV.. (mimochodom, STV bude pre [...]

Z denníka ľudáka (1)

11.04.2018

Možno si spomínate ešte na tento status, ktorý uverejnila pred vyše mesiacom bratislavská krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) po vražde nádejného novinára a môjho exkolegu z Ringieru Jána Kuciaka… Táto reakcia vtedy pobúrila asi každého, kto sa nenarodil s cynickou poruchou osobnosti a netrpel xenofóbnou demenciou… Samotné [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Jozef Havrilla

Úder pod pás ti dá len ten, kto vyššie nedosiahne....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 530281x
Priemerná čítanosť článkov: 6467x

Autor blogu