Založ si blog

Nesrovnalovi riaditelia budú žiť s nálepkou – protekční. . .

ZHOVADIL SEBA, ZHOVADÍ AJ RIADITEĽOV

Ostro kritizované výberové konania primátora Iva Nesrovnala na šéfov mestských podnikov a príspevkových organizácií, ktorými zároveň zhovadil seba a diskvalifikoval aj organizáciu s priamym dohľadom nad transparentnosťou (Transparency International) priniesli pre možných šéfov jeden nepríjemný aspekt. Ktokoľvek si sadne na stoličku riaditeľa bratislavského podniku, či organizácie, prischne mu prívlastok – protekčný, nesrovnalovský, nedôveryhodný, pseudoodborník.

Každý súdny kandidát, aj keby vyhral bez politickej dohody a iba na základe svojich manažérskych schopností, by sa tejto „pocty“ vzdal. Ak premýšľa strategicky! Lebo každý, kto túto výzvu príjme, bude už len výsledným produktom nekalých politických dohôd. Nech má akékoľvek super výsledky a brilantné manažérske rozhodnutia. Neustojí fakt, že sa stal víťazom hanebnej hry pre občana a trápneho divadla.

111 PREŠĽAPOV

To, že Nesrovnalovi neverí už ani vlastné zrkadlo, že ho majú v zuboch aktivisti, ktorým ukradol nápady, že ho novinári roznášajú na kopytách za zavádzajúce informácie, na ktoré neskočil iba Nový Čas, je už jasné aj všetkým jeho voličom. Bolo ich 60 000. Iba časť z nich si spomenie na jeho 111 volebných krokov, z ktorých splnil možno jeden. A neviem si teraz spomenúť, že ktorý. Ostatní ho volili pre čistý pohľad, nezávislosť, právnické vzdelanie a tabula rasa.

Nesrovnalovi dnes už neveria ani vlastní poslanci, dokonca ani súkmeňovci. Cez palubu ho hodili rôzne záujmové skupiny. Preto víťazi jeho najtrapnejšieho výberového konania (v celej histórii bratislavskej samosprávy) by nemali zaujať pozíciu šéfov, aj keby získali hlasovaciu dôveru poslancov. A propos, poslanci. Som zvedavý, koľko dobrodruhov potvrdí Nesrovnalove nekalé obchody. Budú to politickí samovrahovia, ktorým to občania v ďalších voľbách spočítajú.

KOMUNIKAČNÉ BAHNO

Mandát riaditeľa znamená mandát netolerovaného protekcionizmu, klientelizmu, rodinkárstva a žiaľ aj korupcie. Presne proti týmto atribútom Nesrovnal bojoval v kampani. Vyhlásil nulovú toleranciu, ale na sľuby zabudol. Šéf radnice má katastrofálne komunikačné oddelenie, ktoré nedokáže ani sčasti korigovať jeho neuvážené vyjadrenia a podlosti voči okoliu. Má katastrofálny marketing a v týchto mútnych vodách sa primátor topí.

Jeho riaditeľ magistrátu Martin Maruška mu visí na nohe ako oceľová guľa, ktorá ho tlačí na dno. Na tej druhej je Roman Holeš, poradca a obchodník s kupovaním hlasov. V minulosti spájaný s aférou Tipos. Ľudia možno zabúdajú, no novinári nie. Jediný primátor, ktorý nemal transparentný účet pomaly stráca dych. So sebou môže na to pomyselné dno stiahnuť aj tých, ktorí jeho výzvu na riaditeľa príjmu a stanú sa objektom poslaneckého hlasovania.

APEL NA POSLANCOV !!!

Apelujem na poslancov, aby samotné štvrtkové hlasovanie bojkotovali. Kandidátov nemôžu poznať, lebo v komisiách príspevkových organizácií neboli. Rozhodovať sa na základe odporúčaní, pochybných psychotestov a životopisov je príliš veľký hazard pre riadenie podnikov a organizácií. A hazardom voči bratislavskému voličovi. Bratislava si už ďalšie sprznenie, či znásilnenie nezaslúži. Tak ako si nezaslúži údajne renomovaného právnika a klamára v jednej osobe – primátora.

On

11.09.2018

Bol november 2009, krátko po župných voľbách… Môj vtedajší politický bývalý kolega mi pri stole vraví: „Poď, s niekym ťa zoznámim. Chce ti zablahoželať k dobrému výsledku!“. Vstal som a zamieril na druhý koniec obľúbeného podniku. „Teší ma, že Vás spoznávam a gratulujem“, podal mi dotyčný ruku a postavil sa zo stoličky, hoci mal [...]

List pre RTVS na reakciu antilistu RTVS proti pôvodnému listu RTVS. .

16.04.2018

Vážený pán generálny riaditeľ, vážené vedenie spravodajstva... na úvod o mne len toľko: v čase „hlbokej mečiarizácie s priesakom do druhého sľubovaného Švajčiarska (1995-2003)“, som priamo vytváral audiovizuálne hodnoty v Továrni na sny ((ako sa metaforicky označuje televízne prostredie).. Ešte pod značkou – STV.. (mimochodom, STV bude pre [...]

Z denníka ľudáka (1)

11.04.2018

Možno si spomínate ešte na tento status, ktorý uverejnila pred vyše mesiacom bratislavská krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) po vražde nádejného novinára a môjho exkolegu z Ringieru Jána Kuciaka… Táto reakcia vtedy pobúrila asi každého, kto sa nenarodil s cynickou poruchou osobnosti a netrpel xenofóbnou demenciou… Samotné [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Jozef Havrilla

Úder pod pás ti dá len ten, kto vyššie nedosiahne....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 531260x
Priemerná čítanosť článkov: 6479x

Autor blogu